Internationaal Filmfestival in Rotterdam (2): La Antena

15.45u – La Antena ****

Deze Argentijnse film van Esteban Sapir is een van de kanshebbers voor een Tiger Award op het festival, had er daarom vooraf al veel over gehoord en wilde ‘m graag zien. Bijzonder is dat het een stomme film is, waarin ongeveer 3 woorden worden gesproken (“estás ahi mama?”). Niet dat het daardoor een mindere film is, het maakt het juist een heel andere ervaring. In de film wordt op een erg leuke manier gebruik gemaakt van woorden. Gelukkig kon ik ook de Spaanse teksten begrijpen, want er zat iemand met zijn hoofd voor de engelse vertaling :).

Het verhaal in het kort is dat er een evil “Mr. TV” is die er met zijn mega antenne voor heeft gezorgd dat de hele stad niet meer kan praten. Om de macht over iedereen te krijgen probeert hij nu ook nog eens alle woorden te stelen! Gelukkig is er een groepje
moedige burgers die daar een stokje voor willen steken, en hoe dat gaat kun je zien in de film. Het heeft iets te maken met een gegijzelde danseres (zie foto) en een blind jongetje. De stijl van de film deed me overigens een beetje denken aan Sin City, omdat het door de teksten in beeld soms bijna comic-achtig was.

Door de warmte in de zaal moet eerlijk bekennen dat ik wellicht een paar keer mijn ogen even dichtdeed tijdens de film, maar dat lag meer aan mijn eigen vermoeidheid dan aan de film (en aan het feit dat we onze koffie niet mochten meenemen in de zaal 🙁 ).

Een aanrader in ieder geval!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *