Adaptive soundsystem voor op je iPhone?

In de sportschool luister ik graag naar muziek op mijn iPhone, in plaats van naar de standaard achtergrondbeats die vaak net niet passen bij het tempo waar ik in sport. Wat ik dan wel onhandig vind is dat ik steeds het volume aan het aanpassen ben, op basis van het omgevingsgeluid. Nu gaat dat wel omdat er een handige afstandsbediening op het snoer zit, maar toch onhandig. Als je even naar de wc loopt staat het geluid bijvoorbeeld weer veel te hard, als je op de loopband rent weer te zacht. Wat volgens mij ideaal zou zijn is als je muziekspeler een ‘adaptive soundsystem’ zou zijn, dat zich (optioneel uiteraard) aanpast aan het omgevingsgeluid.

Er zijn natuurlijk 101 redenen te bedenken waarom dit niet handig is of niet werkt, maar bestaat er niet al zoiets? Main challenge lijkt me een hele goede microfoon die echt kan bepalen wat het omgevingsgeluid is dat de oren van de ontvanger bereikt. Misschien moeten er dan microfoontjes in de oordoppen zitten? Weke audiofiel kan me uitleggen of dit goed werkend is te krijgen of niet? Ik vind het typisch een mooie feature voor de iPhone of andere nieuwe smartphone, laten we zien of het er van komt binnenkort.

Ik vond net overigens wel dit voorbeeld, ‘Ecotones Ambient Adaptive Sound Therapy System‘. Iemand zegt in de comments het apparaat ook i.c.m. zijn iPhone te gebruiken, maar erg draagbaar ziet het er nog niet uit:

adaptive soundsystem

Toen ik dit schreef moest ik trouwens ook even denken aan het ‘hidden sound system’ van Jiskefet, hun ‘onbewuste geluidsmanipulatie’ zou ook een leuke feature zijn voor op je telefoon :).

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *