Verhuur je eigen auto met My Wheels

Wil je gemakkelijk en op duurzame wijze bijverdienen in deze tijden van crisis? Verhuur je eigen auto!

Stel je voor: Je hebt een auto, die gebruik je ongeveer 10% van de tijd dat hij voor de deur staat, maar hij kost je misschien ook wel 10% van je netto salaris per maand. Aan die overige 90% moet geld te verdienen zijn, toch? Er zijn genoeg mensen in Nederland die geen auto hebben, maar er soms wel een nodig hebben. Tot nu toe waren daarvoor initiatieven zoals Greenwheels en Connect Car, waarover ik hier 4 jaar terug schreef toen ik zelf Greenwheels gebruikte. In Amerika waren er toen ook al initiatieven die nog een stapje verder gaan: Zipcars startte rond die tijd met de eerste vorm van P2P Car sharing. Hierbij treden bedrijven op als tussenpersoon om je eigen auto te kunnen verhuren aan mensen in de buurt. Iets wat bijvoorbeeld AirBNB succesvol doet voor appartementen en huizen die je kunt huren voor je vakantie. Nu is het in de VS iets makelijker om zoiets te doen dan in Nederland, in verband met verzekeringen, maar als het daar werkt en mensen willen het dan moet het hier ook kunnen!

…Lees verder

Hoe werkt dat nou, Greenwheels?

De oprichters van Greenwheels

Deze vraag krijg ik de laatste tijd steeds weer, blijkbaar is iedereen erg nieuwsgierig naar de rood-groene autotjes maar weet niemand hoe het nu precies werkt en of het wel betaalbaar en handig genoeg is. Ik zag ze al een tijdje op steeds meer plekken opduiken en had precies hetzelfde. Omdat ik al een tijdje mijn rijbewijs heb (alweer bijna 6 jaar zie ik, wow) en eigenlijk nooit in auto’s rijd leek het me wel een goede zaak om het dan maar eens uit te proberen. Snel naar Greenwheels.nl en op zoek naar een mooie aanbieding dus.

De site zelf blinkt niet uit in gebruikersvriendelijkheid (zeker niet na inloggen!), maar alles doet het en ze leggen goed uit hoe het werkt. Al snel vond ik een mooie aanbieding waarbij ik 2 maanden zonder abonnementskosten kon rijden. Omdat het een maand duurde voor mijn inschrijving verwerkt was werd dit nog een maandje langer gelukkig 🙂

Wat kost dat nou?
Dat is de 2e vraag die altijd gesteld wordt. Welnu, er zijn 3 abonnementsvormen: Personal (€5 p.m.), Bel&rij (€25 p.m.) en Bel&rij400 (€50 p.m.). Ik heb vooralsnog voor de laatste gekozen, omdat je daarbij 400 kilometer per maand gratis rijdt (standaard €0,10 p.km) en omdat je als NS Jaarkaarthouder maar de helft aan abonnementskosten betaalt. Ook betaal je bij de Bel&rij abonnementen standaard €2,50 per uur en in daluren (0.00-8.00u) niets. Met het Personal-abonnement betaal je standaard €5 en in daluren €2,50 p.u. Als je dus niet meer dan een keer per maand wilt rijden en de auto niet lang wilt gebruiken dan lijkt Personal de goede keuze, daarna al snel een van de Bel&Rij abonnementen.

Zijn die auto’s wel fijn?
Ik heb vooralsnog in een Peugot 107 en een Peugot 207 gereden. De eerste was splinternieuw (mei 2007) maar schakelde erg moeilijk en is wel erg klein (maar hiermee ook milieuvriendelijk :)). De 207 vond ik persoonlijk een stuk comfortabeler rijden en voelde wat steviger aan. Maar goed, allebei wel prima auto’s om een keer een dagje mee te rijden. Voor meer dan 2 personen is de 207 wel beter geschikt. Wel voor je gaat rijden even goed checken of er nieuwe schade aan de auto zit, anders draai je hier zelf voor op! Ook een voordeel, in de buurt van mijn huis staan wel 3 auto’s, de beschikbaarheid is daarmee echt goed te noemen voor mij. Met name in grote steden duiken de auto’s steeds meer op. Wel balen dat concurrent Connectcar nu net een autotje heeft neergezet nog dichterbij mijn huis..