Vanessa da Mata met Boa Sorte, live in Paradiso

Als afsluiter van de serie over -in mijn oren- dé zomerhit van 2008 van Vanessa da Mata, Boa Sorte, hierbij een filmpje van het nummer live uitgevoerd bij haar optreden in Paradiso gisteravond. Helaas zonder Ben Harper, maar niet minder goed.

Het Gehele optreden was trouwens prima, de halve zaal stond vol Brazilianen dus er werd veel gedanst. De band genoot zichtbaar van de zeer enthouasiaste mensen en liet dat blijken met mar liefst 3 toegiften van een paar nummers. Wel was het jammer dat het geluid af en toe net te hard was, en de caipirinha iets te zuur. Maar ach, we hebben de cd nog en goede caipirinha’s maken kan ook thuis 🙂

De zomerhit van 2008, hier geboren?

In december 2007 schreef ik hier een heel kort stukje + audiofragment over wat volgens mij wel eens dé zomerhit van 2008 zou kunnen gaan worden. Ik was toen net terug uit Brazilië en daar deed ‘Boa Sorte’ van Ben Harper en Vanessa da Mata het erg goed. Nu werd er laatst op het voor mij onbekende weblog zuurkool.com ook een bericht geschreven over mogelijke zomerhits, wat mij een leuke backlink opleverde. Ik neem aan dat ze me gevonden hebben na een google-tochtje op ‘zomerhit 2008’, waar ik toen al op de 1e pagina van zoekresultaten stond.

Een week later (nog steeds toeval?) was het nummer veelvuldig op 3fm te horen bij Paul Rabbering, die het tot zijn persoonlijke favoriet had gebombardeerd. Even navraag gedaan per mail, hij geeft aan de single van de platenmaatschappij te hebben gehad en toen los is gegaan op de radio. Ook staat het inmiddels op velerlei andere lijstjes genoemd als zomerhit 2008. Mijn berichtje staat inmiddels op nr. 2 bij Google als je zoekt op ‘zomerhit 2008‘ of ‘zomerhit 2008‘.

Ik zou nu graag eens het ‘butterfly effect‘ van mijn weblogberichtje onderzoeken, wat zou er gebeurd zijn met het liedje als ik er niet over geschreven had? Nu overschat ik zeker de populariteit van dit log niet en is het nummer zo briljant dat het eigenlijk geen reclame nodig heeft, maar ben toch benieuwd…

Tot slot hier nog 1x het liedje omdat ‘ie zo lekker is 🙂

De zomerhit van 2008

In plaats van terugblikken op 2007 blik ik graag vast even vooruit, met een voorspelling van wat dé zomerhit van 2008 kan worden hier in Nederland. Ik denk dat onderstaand nummer van Vanessa da Mata en Ben Harper een goede kans maakt. In Brazilië (waar het net zomer begon te worden toen ik er was) is dit een grote hit, luister en oordeel zelf! De hele cd van Vanessa da Mata is overigens zeer de moeite waard.