Berlin ist geil!

Zooo, das alweer een tijdje geleden dat ik hier iets schreef zeg. Nu had ik eerder beloofd toch echt nog een goed stuk te schrijven over de do’s en don’ts van superstad Barcelona, maar omdat ik net in Berlijn was gaat deze andere tolle stad even voor :).

Om maar te beginnen met de do’s:
-. Ga met de trein en stap uit bij Zoologischer Garten. In +-5 uurtjes van Utrecht naar hartje Berlijn!
-. Bezoek de wijk Prenzlauer Berg in het oostelijke deel van de stad: Je vindt er veel leuke winkeltjes met kleding van vooral Duits design. Dit levert grappige namen op zoals bijvoorbeeld ‘blutsschwester‘. Vooral de straat Kastanienallee is een aanrader! Verder zijn er vette shops van o.a. Adidas en Converse, met alleen maar retro-design.
Ook kun je er erg lekker eten: De Italiaan Trattoria Paparazzi serveert de lekkerste pasta’s van de stad (met dank aan TimeOut Berlin!).
-. Thais eten: Erg lekker eten was het ook bij Mr. Hai & Friends. Vlak aan het spoor in de Bleibtreustraße zit een pleintje met allerlei lekker eettentjes en dit is er een van. De ongelofelijke drukte in de keuken die door een glasplaat te bezichtigen geeft extra sfeer!

Mr. Hai & Friends

-. Het hotel waarin we sliepen was vroeger een patriciershuis, gebouwd in ongeveer 1880. Echt een aanrader, vanwege de fijne 19’e eeuwse stijl gecombineerd met hier en daar een 70’s telefoon en het supergoede ontbijt!
-. De dierentuin Zoologischer Garten was een dag vol vermaak (kwam ook door het lekkere zonnetje 😉 ). Veel verschillende diersoorten (nr.2 in Europa op dat gebied) en genoeg terrein om een dagje rond te lopen. De aapjes waren vooral erg leuk:

Aapjes in de Zoologischer Garten

-. Vergeet verder zeker niet om de indrukwekkende geschiedenis van Berlijn in te duiken. Wij hebben dit gedaan door een route langs de muur te lopen en naar het museum ’the story of Berlin’ te gaan. Checkpoint Charlie is van groot historisch belang, maar ik vond het wel een teleurstelling toen ik zag dat ze het oorspronkelijke wachthuisje hadden nagebouwd. Ook de onvermijdelijke verkoop van allerlei onzinproducten zoals legerjassen en Russische bontmutsen, fotoshoot met een ‘echte’ soldaat e.d. maakt je de geschiedenis van het punt moeilijk voor te stellen.
-. Alternatief vervoer in Berlijn: bel een fiets en neem hem gelijk mee, mede mogelijk gemaakt door de Deutsche Bahn! Goed idee voor de NS om dit ook in Nederland in te voeren. Geen zin in fietsen? Probeer dan de stretched Trabi:.

Belfiets

Stretchtrabi

De don’ts :
-. 1 mei vieren in de wijk Kreuzberg (hoewel het dit jaar rustig scheen te zijn).
-. Alles te voet willen doen (Berlijn heeft een uitstekend metronetwerk, met een hele hippe nieuwsvoorziening)
-. Combiticket kopen van de dierentuin met het Aquarium (behalve als je van insecten houdt).

Verder heb ik bij de foto’s in het fotoalbum nog wat dingen gekrabbeld, mocht je geïnteresseerd zijn in een completer verslag. Overall is Berlijn gewoon een hele leuke stad en zeker de moeite waard om een weekje rond te lopen! Volgende keer bespreek ik Madrid….

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *