Blokarten in Wijk aan Zee, leuk!

Dit weekend een mooi afstudeercadeau van Rutger verzilverd: een middagje blokarten (ookwel strandzeilen genoemd) in Wijk aan Zee. Dit stond eigenlijk 2 jaar geleden al op het programma maar nu ging het toch echt gebeuren en waren Bob en Dennis er ook bij omdat zij nu ook klaar zijn.

Van te voren even een goede windcheck gedaan uiteraard, en de vooruitzichten waren met windkracht 6-7 uitstekend. Blokarten kan tussen windkracht 3 en 7, en uiteraard wilden we die 7 wel meemaken. Met windstoten tot ongeveer 80km per uur was het goed zeilen.

Een paar tips voor het blokarten:

1.) Neem een paar dunne maar stevige handschoenen mee! Doordat het touw nat is plakt er zand aan en dit kan nogal schuren bij harde windstoten. Dit resulteerde dan ook in een paar flinke brandwonden.. Ook haalde ik zelf mijn hele vinger open toen een handvat van het stuur schoot tijdens een scherpe bocht. Slechte beurt van Windshift om ons hiervoor niet even te waarschuwen. Maar ja: wie niet bloedt, doet het niet goed schijnt te gelden bij het blokarten heb ik wel eens iemand horen zeggen.

2.) Houd je knieën laag, met name als je een beetje lang bent knal je namelijk continue tegen de stangen aan de zijkant en die blauwe plekken doen lang zeer 🙂

3.) Voor een goede wheely maak je zoveel mogelijk snelheid voor je een bocht maakt en deze neem je vrij scherp. Door het touw zoveel mogelijk aan te trekken en strak te houden als je de bocht uitkomt trek je de kart op 2 wielen. Dit kun je een paar seconden doen, maar als je te lang vasthoudt of te hard doortrekt dan klap je uiteraard onderuit. Voor verdere skills verwijs ik je naar de comments waar mijn medekarters vast wel wat aanvullingen hebben. Check hier een filmpje van een mooie wheely:

4.) Wij hebben dus geblokart met de jongens van Windshift, ze doen vooral bedrijfsuitjes maar op zaterdag kun je ook met kleine groepen vrije uren inboeken. Tarief is €25 per uur, en een uur knallen is eigenlijk wel genoeg, of 2 uur met een pauze ertussen. Jammer is dat je vanwege wetgeving niet zomaar over het hele strand mag zeilen, je doet een grote acht op een stuk. Naarmate we langer bezig waren weken we hier uiteraard wel steeds meer vanaf 🙂

Een reactie op “Blokarten in Wijk aan Zee, leuk!

  1. Rutger schreef:

    Inderdaad erg fijne invulling voor de zaterdagmiddag! Alleen jammer van die derdegraads brandwonden (resulterend in etterende, open TBC) aan de “wheelie-hand”. En jammer dat jullie geen wheelies durfden maken. En ook best jammer dat Tim Shirley niet kon regelen. EIgenlijk gewoon een kutweekend. Binnenkort weer dus!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *