De zomerhit van 2008

In plaats van terugblikken op 2007 blik ik graag vast even vooruit, met een voorspelling van wat dé zomerhit van 2008 kan worden hier in Nederland. Ik denk dat onderstaand nummer van Vanessa da Mata en Ben Harper een goede kans maakt. In Brazilië (waar het net zomer begon te worden toen ik er was) is dit een grote hit, luister en oordeel zelf! De hele cd van Vanessa da Mata is overigens zeer de moeite waard.

En hoe was het?

Inmiddels alweer bijna een week terug van vakantie werd het toch eens tijd om er eens een blogpost aan te wijden. Dat viel nog niet mee want ik ben gedurende 3,5 week zelfs bijna niet online geweest, een redelijk unicum. En om eerlijk te zijn beviel dat eigenlijk wel erg goed.

Heb sowieso niet vaak zo’n shock meegemaakt na een vakantie, zowel qua klimaat (van 35 naar 5 graden) als qua cultuur. Nederland is me uiteraard even vertrouwd als anders maar toch voelen veel dingen net even anders, ik zou het hier bijna te vertrouwd -lees: saai- gaan vinden. Reizen/wonen in het buitenland heeft toch wel duidelijk een verslavende werking, tijd om alvast na te denken over een volgende trip 🙂

Mijn hoogtepunten:

Later meer foto’s in het fotoalbum.
Obrigado Brasil!

Abraço do Brasil

Even een kort berichtje vanaf mijn vakantieadres: Rio de Janeiro! Of eigenlijk Niteroi, bij Edgar thuis:

Echt een klein klimaatschokje om hier in je korte broek en op slippers te lopen terwijl in Nederland de eerste nachtvorstjes er aan begonnen te komen. Ook raar om drie weken niet te hoeven werken, maar die gepercipieerde stress gaat er snel uit met lekkere churrascos (barbeque) en fijne koude biertjes voor het grijpen 🙂

De komende dagen nog even chillen hier in Rio en genieten van het mooie weer en uitzicht, dan op naar de Amazone voor een heuse ‘safari’! Krokodillen vangen en speervissen that is..

Rio uitzicht

Tchau!