Chatten op je mobiel

Alweer bijna 2 jaar heb ik een telefoon met een fijn onbeperkt internetabonnementje waar ik vrijwel dagelijks plezier van heb (hoewel de laatste maand wat verbindingsproblemen met ‘Telfort Spot’). Vooral voor e-mail, het checken van nieuws, reisinformatie en af en toe uit verveling een keer Hyves of Facebook is het handig. Ook voor de nodige ‘hoe-heet-die-dit of-dat-ook-alweer’ vragen is het altijd fijn om IMDB, Google en Wikipedia bij de hand te hebben. Zie voor mobiele surftips ook deze eerdere posting over mobiel internet. Op mijn Nokia N70 leek mobiel chatten mij niet zo’n nuttige toevoeging (vanwege het toetsenbord), maar sinds ik ook een Blackberry gebruik leek me dit wel een interessante toevoeging.

Nu heb ik een aantal mobiele chatapplicaties uitgeprobeerd de afgelopen weken: Fring, Nimbuzz en iSkoot. Hier een paar korte reviews. Ken je meer mobiele chatprogramma’s laat dan vooral horen hoe die bevallen (Zo kwam ik net bijvoorbeeld ook nog het belgische Yamtalk tegen). Testtelefoons waren dus mijn eigen N70 en mijn werkpaard de Blackberry 8707v.

Nimbuzz

Het Nederlandse Nimbuzz heeft in ieder geval de meest gelikte website, en eigenlijk ook de handigste applicatie. Jammer dat ik dit op de N70 niet aan de praat kreeg, maar voor de Blackberry is dit de onbetwiste winnaar. Meerdere chat-applicaties draaien probleemloos naast elkaar in één contactenlijst. Een beetje zoals Trillian dat voor de pc goed doet. Wel irritant vind ik de reclame die Nimbuzz ongewenst voor zichzelf maakt richting de mensen waarmee je aan het chatten bent, dit zou ook kunnen met een te herkennen logotje binnen MSN i.p.v. allerlei teksten over de chat zoals ‘I’m chatting with you through Nimbuzz, check www.nimbuzz.com’ (die voor de Nimbuzz-gebruiker overigens onzichtbaar blijven).

Fring (getest op Nokia N70)

Fring was mijn eerste ervaring met mobiel chatten, en ook het enige programma dat ik aan de praat kreeg op de N70. Dat gaat allemaal prima, ook met meerdere clients naast elkaar (MSN, Gtalk, Skype en Twitter). Wel wat irritaties met irritante geluidjes en trillingen die ik niet 123 kon uitzetten, maar dat was gelukkig wel mogelijk bleek. Bij ieder msn-berichtje een piepje wordt wat irritant in de trein :). Wat een groot nadeel is vind ik zelf is het chatten met meerdere personen tegelijk, halverwege het typen springt hij automatisch naar het gesprek waar de ander wat zegt, irritant. Ook vreet het programmatje wel stroom als je het op de achtergrond laat draaien, maar dat komt uiteraard vooral door de continue internetverbinding die je dan hebt. Groot voordeel: geen ongevraagde irritante reclameboodschappen, wel een afzender (fring.com) zichtbaar in je MSN. Bellen via Skype gaat ook prima met Fring.

iSkoot

iSkoot gebruik ik alleen om mobiel te kunnen Skypen, maar dat werkt dan ook erg goed. Een heel overzichtelijk programma en met het toetsenbord van de Blackberry uiteraard een stuk fijner typen dan met de Nokia. Je belt ook bij Skypeout altijd via een lokaal nummer, geen zorgen voor hoge kosten dus.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *