De Demoka m-365i, mijn nieuwe huisdier

Afgelopen weekeinde heb ik even een flinke aankoop gedaan, namelijk een echte espressomachine. Dit is iets dat ik al erg lang op mijn verlanglijstje had staan en na weer een heerlijk zelfgemaakte espresso bij vrienden vond ik dat het nu wel tijd was om er zelf ook een te kopen :).

De aanschaf vereiste nog een behoorlijke studie vooraf. Er zijn zoveel verschillende apparaten te koop en dus keuzes te maken: wel of niet automatisch, ongeveer 100 merken om uit te kiezen, verschillen in bar, watt, etc, etc….
Mijn verkenningstocht ben ik -ik zou haast willen zeggen uiteraard- begonnen op internet. Vervolgens ben ik goed geïnformeerd een aantal speciaalzaken afgegaan. Ik had toen een aantal modellen in gedachten en die ben ik vervolgens weer op internet gaan onderzoeken op voors en tegens. Wat in ieder geval duidelijk werd is dat de hippe design-modelletjes wel mooi staan in je keuken, maar waarschijnlijk ook niet heel lang. Nu is een korte doorlooptijd voor modieuze zaken natuurlijk gebruikelijk, maar ik wilde toch graag wel iets langer doen met zo’n apparaat.

Uiteindelijk ben ik in het aankoopproces toch vooral beïnvloed door het deskundige advies van een winkelier (Bij familiebedrijf van pommeren die al meer dan 50 jaar aan de Lijnmarkt zit in Utrecht) en een beetje door kieskeurig.nl, vergelijk.nl en coffeegeek.com.
Het is de 365i geworden van het Catalaanse merk Demoka (waar de i precies voor staat is mij overigens nog niet duidelijk), wat echt topkwaliteit schijnt te zijn voor relatief weinig geld. Het ging me uiteindelijk tussen dit apparaat, de Saeco Aroma inbox en de Gaggia classic. Ik heb voor de Demoka gekozen vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding, het strakke design (toch wel 🙂 ) en uiteraard ook een beetje omdat het een vreemde eend in de bijt is uit Catalonië.

Bij de aanschaf zei Dieuwy al op cynische wijze tegen me “het is jouw huisdier”, en zo voelt het ook wel een beetje. Bij aanschaf was ik zo blij als een kind, het apparaat heeft dagelijkse verzorging nodig (met af en toe een grote keuring) en gaat ongeveer 8 tot 10 jaar mee. Ook is er dure voeding nodig om het beestje aan de praat te houden en een beetje liefde terug te krijgen (lees: het zwarte goud). Nu maar hopen dat ‘ie een beetje trouw blijft!

Een reactie op “De Demoka m-365i, mijn nieuwe huisdier

  1. Joris schreef:

    De i staat volgens mij voor inox, wat weer voor roestvrij staal staat. Op de site van demoka zul je zien dat dit model in een aantal kleuren leverbaar is.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *