De zomerhit van 2008, hier geboren?

In december 2007 schreef ik hier een heel kort stukje + audiofragment over wat volgens mij wel eens dé zomerhit van 2008 zou kunnen gaan worden. Ik was toen net terug uit Brazilië en daar deed ‘Boa Sorte’ van Ben Harper en Vanessa da Mata het erg goed. Nu werd er laatst op het voor mij onbekende weblog zuurkool.com ook een bericht geschreven over mogelijke zomerhits, wat mij een leuke backlink opleverde. Ik neem aan dat ze me gevonden hebben na een google-tochtje op ‘zomerhit 2008’, waar ik toen al op de 1e pagina van zoekresultaten stond.

Een week later (nog steeds toeval?) was het nummer veelvuldig op 3fm te horen bij Paul Rabbering, die het tot zijn persoonlijke favoriet had gebombardeerd. Even navraag gedaan per mail, hij geeft aan de single van de platenmaatschappij te hebben gehad en toen los is gegaan op de radio. Ook staat het inmiddels op velerlei andere lijstjes genoemd als zomerhit 2008. Mijn berichtje staat inmiddels op nr. 2 bij Google als je zoekt op ‘zomerhit 2008‘ of ‘zomerhit 2008‘.

Ik zou nu graag eens het ‘butterfly effect‘ van mijn weblogberichtje onderzoeken, wat zou er gebeurd zijn met het liedje als ik er niet over geschreven had? Nu overschat ik zeker de populariteit van dit log niet en is het nummer zo briljant dat het eigenlijk geen reclame nodig heeft, maar ben toch benieuwd…

Tot slot hier nog 1x het liedje omdat ‘ie zo lekker is 🙂

4 reacties op “De zomerhit van 2008, hier geboren?

 1. Zomerhits 2008 schreef:

  Je bent waarschijnlijk nog ingelogt bij Google (gmail etc) want bij mij sta je nog niet op één (sorry!). Daar is het Dag.nl die je nog voorbij streeft. Log even uit van Gmail en zet dit achter de zoek query &pws=0
  Dan zet je “personalized search” uit.. dat kan schelen in de zoekresultaten.

  Zo zie je maar, als je er maar snel genoeg bij bent kun je heel snel nummer 1 staan. Daarom is Zuurkool er ook elk jaar vroeg bij. Vorig jaar ook tot midden juli op 1 gestaan op “zomerhits 2007”, omdat ik in maart al op zoek was 😉

  Keep it up!

 2. RutgerTvH schreef:

  Hmm, zelf denk ik (notoire hyper) dat het er nogal veel mee te maken heeft dat ik een paar weken het hitje links en rechts, te pas en te onpas, tegen dezen en genen ben gaan droppen. Zoals je weet is het dan praktisch een zekerheidje dat iets groots aanslaat! (*eerdere voorbeelden op verzoek beschikbaar)

  Paz.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *