De zomerhit van 2009: Rap das armas

Dan nu mijn best guess voor de zomerhit van 2009: Cidinho & Doca, met ‘Rap das Armas’.


Het nummer is de soundtrack van de indrukwekkende film Tropa de Elite (waarvan ik vorig jaar toevallig ook op de Nederlandse premiere was). Eigenlijk dus helemaal geen nieuw nummer, maar het wordt nu al veel op de radio gedraaid en baile funk is gewoon zeer goed voor op de dansvloer.

Ok ik geef het toe, het is nog een beetje vroeg om nu al de zomerhit van 2009 te voorspellen misschien. Maar, toen ik het hier in november 2007 over de zomerhit van 2008 had zat ik er ook niet ver naast :). Het nummer Boa Sorte van Vanessa da Mata en Ben Harper is niet dé hit van de zomer van 2008 geworden, maar wel een veelgedraaide plaat op de radio. De suggestie die toen in een van de reacties werd gegeven is ook een heel eind gekomen: Kid Rock met All Summer long.

Betere suggesties uiteraard weer welkom in de reacties!

-edit-
Inmiddels zijn er op radio, tv en internet al veel meer voorspellingen gedaan over de zomerhit van 2009. De beste kanshebber tot nu toe vind ik het nummer ‘I know you want me’ van Pitbull, fijne zomer allemaal!

6 reacties op “De zomerhit van 2009: Rap das armas

 1. Zomerhit 2009 schreef:

  Had ik al gezegd dat je er snel bij was dit jaar?
  Je hebt een vooruitziende smaak qua muziek. Maar deze is toch alweer een beetje afgekoeld ben ik bang.

  Toch benieuwd wat jij nu als potentiele zomerhit voorspeld!

 2. Mattoquai schreef:

  Thanks! Deze is inderdaad alweer een beetje afgekoeld, maar blijft wel lekker 🙂

  Wellicht binnenkort hier nog een berichtje met wat nu mijn beeld is van de zomerhit, wordt wel steeds lastiger met als dat aanbod..
  Ik vind Jungle Drums van Emiliana Torrini misschien nog wel een kanshebber.

 3. Kanshebber schreef:

  Alsjeblieft zeg, dit nummer kan ik echt niet meer horen! 😛

  Mijn tip voor de zomerhit van 2009: Ladies of the world van Flight of the Conchords.

  Leuke site trouwens, met goeie teksten. Keep up the good work!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *