Draagbare elektronica: 4 inspirerende voorbeelden

Twee jaar geleden kreeg ik een leuk cadeau van mijn inmiddels oud-collega’s: de t-qualizer. Op het eerste gezicht ziet het er niet bijzonder uit, maar in dit t-shirt zitten LED-lampjes verwerkt die op de maat van de muziek meebewegen. Doet het altijd goed op feestjes en festivals! Een nadeel van het shirt is wel dat er een kastje in zit waar batterijen in moeten, en de bekabeling onder het shirt is ook niet heel comfortabel te noemen.

De afgelopen jaren is de markt van ‘draagbare’ elektronica flink uitgebreid: er komen steeds meer inspirerende voorbeelden van hoe elektronica in kleding gebruikt kan worden, in dit artikel een willekeurige selectie:

1. The Hug shirt

Dit t-shirt van Cutecircuit bevat sensoren die je kunt activeren via Bluetooth. Het idee erachter is dat je geliefde je op deze manier een knuffel op afstand kan geven. Eigenlijk een soort Cybersex dus, maar dan vriendelijker :).

2. The GalaxyDress
Een ander bijzonder kledingstuk van Cutecircuit is de GalaxyDress, een jurk met niet minder dan 24.000(!) LED-lampjes erin verwerkt. Niet echt praktisch misschien, maar het ziet er wel bijzonder uit:


3. Het Data Logging t-shirt

Dit futuristisch ogende t-shirt van 3 studenten van de Northeastern University College of Engineering in Boston is speciaal ontwikkeld om sporters te helpen blessures te voorkomen. De sensoren op het shirt staan in verbinding met een computer zodat allerlei data kan worden opgeslagen over bewegingen die gemaakt worden. Op basis daarvan kunnen sporters zien of ze wellicht anders moeten bewegen.

Wie weet krijgen we straks ook shirts met ingebouwde hartslagmeters en sensoren die je precies vertellen welke route je hebt gelopen en hoe je lichaam daar op reageerde. Dat kan natuurlijk al via allerlei leuke iPhone applicaties (Nike+, of Runkeeper), maar nog fijner als het gewoon in je shirt verwerkt is.

4. Een verlichte handdruk

Lees hier hoe je zelf een paar handschoenen kunt maken die licht geven zodra je iemand de hand schudt. Leuk bijvoorbeeld om indruk te maken tijdens een sollicitatiegesprek. Hoewel het in dat geval natuurlijk wel een beetje vreemd is om handen te schudden met handschoenen aan…

(Foto’s en voorbeelden via: Talk2myshirt.com, Cutecircuit.com en fashionintech.com)

Hippas magazine – Powered by WordPress

Hij draaide al even op proef, maar vanaf vandaag is ‘ie echt live: Hippas magazine! Dit in WordPress gebouwde weblog geeft alle ins en outs over de laatste trends in mode, en handige tips voor voor vrouwen om er stijlvol uit te zien. Er zullen regelmatig gastbloggers schrijven en iedereen die denkt schrijftalent te hebben op het gebied van mode kan contact opnemen om ook mee te doen! Uiteraard zal het weblog veel verwijzen naar alle mooie items die te koop staan op www.hippas.nl.

Vragen, klachten, suggesties en opmerkingen zijn uiteraard welkom hier in de reacties!

Hippas magazine image

(Disclaimer: Dit is een kleine promo voor een project waar ik de laatste weken veel mee bezig ben geweest :))

Hippas – editors’ closet

Een tijdje geleden kondigde ik hier al de nieuwe fashionwebsite www.hippas.nl aan, na een maand zijn er al heel veel gave items geplaatst en het is dan ook tijd voor een unieke actie!

Vanaf aanstaande maandag (9 november) kun je op Hippas namelijk unieke fashion items vinden die rechtstreeks uit de garderobe van Nederlandse editors van modebladen en -blogs komen. Gegarandeerd mooie vintage en designer spullen dus voor een zacht prijsje.

Houd www.hippas.nl in de gaten voor de laatste updates, bekijk hier alvast een voorproefje van de inzamelingsactie die pas geleden plaats vond: