Life Streaming van Dries Verhoeven, aanrader!

Tot en met vandaag is het nog Festival aan de Werf hier in Utrecht, met veel bijzondere theatervoorstellingen in de hele stad. Gisteren waren we bij ‘Life Streaming‘, van Dries Verhoeven. Vooraf wist ik alleen dat het een voorstelling was waarbij je in contact komt met mensen op 8.000 kilometer afstand, een bijzonder gegeven op zich voor een theatervoorstelling. Hier een kort verslag.

Bij aankomst op de plek van de voorstelling word je meegenomen naar een soort glazen container, met de inrichting van een internetcafé. Schoenen en sokken moeten worden achtergelaten bij de ingang, vervolgens krijg je een computer aangewezen. Zonder alles te verklappen is het vervolg een soort chatsessie van een uur lang, op basis van een knap in elkaar gezet scenario waarop de ‘acteurs’ aan de andere kant van de wereld improviseren. Een mooie gewaarwording om te chatten met een volslagen vreemde, over je dagelijks leven meer persoonlijke zaken. Het deed me vooral denken aan de begindagen van internet, toen het chatten met strangers (met name in Amerika) ongeveer het doel van internet was, en het meest spannende op online gebied. Maar goed, deze chatsessie is niet bedoeld om zomaar contact te leggen. De voorstelling is gemaakt op uitnodiging van het Chandrasevana Creation Centre, een stichting die werd opgericht na de Tsunami van 2004. Het centrum heeft als doel Europese kunstenaars in contact te brengen met de gedachten en verhalen van de plaatselijke bevolking, op basis waarvan dus voorstellingen zoals deze ontstaan. Water staat dan ook centraal in de bijzondere experience van Verhoeven. Aan de hand van een knap scenario word je meegenomen in het leven van iemand aan de andere kant van de wereld, en word je tegelijk uitgedaagd om stil te staan bij je eigen leven en verworvenheden.

Al met al een bijzondere ervaring, die vandaag nog te zien is in Utrecht (maar al uitverkocht) en daarna nog op het LIFT Festival in London, in Augustus op het Theaterfestival Boulevard in ’s Hertogenbosch en in oktober nog in Duitsland in Schauspielhaus Bochum. Gaat dat zien!

Rokjesdag in zicht? De rokjesbarometer vertelt het je..

Ieder jaar wordt er weer gesproken over rokjesdag, een term die we danken aan de helaas vorig jaar overleden Martin Bril. Om hem te eren is er dit jaar op 22 april een officiele rokjesdag, maar of dat er ook een is volgens de definitie van Martin Bril weten we natuurlijk nog niet..

Daarom is er nu de Rokjesbarometer! De rokjesbarometer houdt Twitter en andere websites in de gaten om te peilen of het al rokjesdag is of binnenkort wordt.

Een beetje ongein natuurlijk, maar toch leuk 😉