Gamen met de Wii

Sinds twee weken ben ik de trotse bezitter van een nieuwe spelcomputer: de Nintendo Wii!
Nintendo Wii

Eigenlijk ben ik al heel mijn leven stiekem toch wel een die-hard gamer (de laatste paar jaar iets minder), dat begon al met commodore 64 bij mijn ouders thuis en ging echt los toen ik zelf een Sega Megadrive had. Dagenlang heb ik bijvoorbeeld Fifa Soccer 1994 van EA Sports gespeeld.

Nu dus de Wii, en hoe bevalt dat? Een aantal voor- en nadelen op een rij:

Voordelen:
1.) De controls zijn echt super, zelfs dingen aanwijzen in het menu gaat prima met de ‘Wiimote’
2.) Wii Sportspack is erg leuk, vooral tegen elkaar spelen is superleuk
3.) De sportgames voelen ook als echt sporten, geniaal!
4.) Je kunt er ook redelijk goed mee internetten (Opera-based browser)
5.) Retro-games downloaden zoals Toejam&Earl 2 downloaden gaat makkelijk (kost wel wat per game, tenzij je ‘m laat ombouwen/hacken)

Nadelen:
1.) Een tweede controller, de Wiimote, is momenteel niet leverbaar (bewuste schaarste-strategie van Nintendo..) Update: nu, 16 december nog steeds geen Wiimote te krijgen, irritant!
2.) Boksen = spierpijn
3.) Punten sparen via nintendo.com levert je niet veel op

Helemaal briljant was overigens de tennisbattle tussen Bob en Dennis, op een beamer in de kroeg tijdens hun afstudeerfeestje afgelopen vrijdag. @Dennis: Je hoeft niet op die knopjes te drukken, gewoon slaan! 🙂

3 reacties op “Gamen met de Wii

  1. Dieuwy schreef:

    Berichtje op nu.nl:

    Gamen op gigantisch bioscoopdoek in Groningen

    Met een miezerig klein tv’tje tel je tegenwoordig niet meer mee: een dik HD-scherm is hetgeen je aan de muur moet hebben hangen. Met trots presenteert de Groningse bioscoop MustSee echter de overtreffende trap: gamen op een bioscoopdoek.

    Bij de bioscoop is een zaal te huren waarop je kunt gamen op 111 vierkante meter doek. Op dit moment is er enkel een Wii aanwezig, maar de bioscoop heeft al aangekondigd het assortiment te gaan vergroten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *