Hoe werkt dat nou, Greenwheels?

De oprichters van Greenwheels

Deze vraag krijg ik de laatste tijd steeds weer, blijkbaar is iedereen erg nieuwsgierig naar de rood-groene autotjes maar weet niemand hoe het nu precies werkt en of het wel betaalbaar en handig genoeg is. Ik zag ze al een tijdje op steeds meer plekken opduiken en had precies hetzelfde. Omdat ik al een tijdje mijn rijbewijs heb (alweer bijna 6 jaar zie ik, wow) en eigenlijk nooit in auto’s rijd leek het me wel een goede zaak om het dan maar eens uit te proberen. Snel naar Greenwheels.nl en op zoek naar een mooie aanbieding dus.

De site zelf blinkt niet uit in gebruikersvriendelijkheid (zeker niet na inloggen!), maar alles doet het en ze leggen goed uit hoe het werkt. Al snel vond ik een mooie aanbieding waarbij ik 2 maanden zonder abonnementskosten kon rijden. Omdat het een maand duurde voor mijn inschrijving verwerkt was werd dit nog een maandje langer gelukkig 🙂

Wat kost dat nou?
Dat is de 2e vraag die altijd gesteld wordt. Welnu, er zijn 3 abonnementsvormen: Personal (€5 p.m.), Bel&rij (€25 p.m.) en Bel&rij400 (€50 p.m.). Ik heb vooralsnog voor de laatste gekozen, omdat je daarbij 400 kilometer per maand gratis rijdt (standaard €0,10 p.km) en omdat je als NS Jaarkaarthouder maar de helft aan abonnementskosten betaalt. Ook betaal je bij de Bel&rij abonnementen standaard €2,50 per uur en in daluren (0.00-8.00u) niets. Met het Personal-abonnement betaal je standaard €5 en in daluren €2,50 p.u. Als je dus niet meer dan een keer per maand wilt rijden en de auto niet lang wilt gebruiken dan lijkt Personal de goede keuze, daarna al snel een van de Bel&Rij abonnementen.

Zijn die auto’s wel fijn?
Ik heb vooralsnog in een Peugot 107 en een Peugot 207 gereden. De eerste was splinternieuw (mei 2007) maar schakelde erg moeilijk en is wel erg klein (maar hiermee ook milieuvriendelijk :)). De 207 vond ik persoonlijk een stuk comfortabeler rijden en voelde wat steviger aan. Maar goed, allebei wel prima auto’s om een keer een dagje mee te rijden. Voor meer dan 2 personen is de 207 wel beter geschikt. Wel voor je gaat rijden even goed checken of er nieuwe schade aan de auto zit, anders draai je hier zelf voor op! Ook een voordeel, in de buurt van mijn huis staan wel 3 auto’s, de beschikbaarheid is daarmee echt goed te noemen voor mij. Met name in grote steden duiken de auto’s steeds meer op. Wel balen dat concurrent Connectcar nu net een autotje heeft neergezet nog dichterbij mijn huis..

3 reacties op “Hoe werkt dat nou, Greenwheels?

 1. Ferdi schreef:

  Nou, volgens mij bent je blij als je geen connectcar gebruikt. Ze hebben wel geld genoeg om tientallen auto’s aan te schaffen, maar de website ziet eruit alsof die in de jaren 70 gemaakt is op een typmachine. Dus dat greenwheels heeft vanaf het begin een pluspunt. Maaruh, hoe zit het met de chipszakken en bierflesjes van de vorige bestuurder? Al last van gehad?

 2. Mathieu schreef:

  Ja ik zag het ook, en bovendien geven zij geen korting voor NS-abonnees! Nog geen chipszakken gezien hoor, wel een onwelwillende 1e versnelling en iemand die de handrem zo ongeveer door de achterbank had getrokken 🙂

 3. Marieke schreef:

  Hi,
  Is het zo dat je per uur betaald dat je reidt of het aantal uren dat de auto ergens anders dan de standplaats staat?

  Groeten van Marieke

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *