Archief van
Categorie: inchecken

OV-chipkaart – The Game?

OV-chipkaart – The Game?

Vandaag las ik de column van Renske de Greef in nrc.next over het fenomeen uitchecken, en moest terugdenken aan een idee dat ik een tijd geleden had voor de OV-chipkaart. Ik ben (zoals ik eerder hier schreef) ook een van die mensen die bijdraagt aan de €500.000(!) extra omzet voor vervoersbedrijven, door meermaals te vergeten om uit te checken. Ik zou willen voorstellen om dit geld te besteden aan een het bouwen van een gaming experience a la Foursquare of Feest.je, maar dan met het doel om …

Uitchecken, dat zou ook handig zijn..

Uitchecken, dat zou ook handig zijn..

Dat inchecken het woord van 2010 zou worden stond wat mij betreft al eerder vast, maar ik merk dat uitchecken nog niet zo soepel gaat. Regelmatig kom ik er weer achter dat ik weer eens vergeten ben uit te checken uit de metro of tram..

Resultaat: weg 4 euro. Ik heb het ook al wel eens zo bont gemaakt om op een avond op deze manier 10 euro aan mijn OV-chipkaart te besteden, was een leuke taxi-rit geweest. Nu kun je denken, dat is gewoon dom van je.

Klopt, dat is het ook.

Maar, ik wijt het ook aan een…

Inchecken, het woord van 2010?

Inchecken, het woord van 2010?

Mijn voorspelling voor 2010 is dat dit jaar het woord inchecken nog meer zal inburgeren in de Nederlandse taal. Het woord wordt natuurlijk al langer gebruikt in combinatie met hotels en vliegtuigen, maar met de lancering van de OV chipkaart en Foursquare denk ik dat het een grote vlucht gaat nemen! Mensen zullen op allerlei plaatsen inchecken: