Istanbul, 5 tips voor een weekendje weg

Een tijdje geleden was ik een weekendje in Istanbul, omdat mijn vriendin er toch moest zijn voor haar werk leek het ons leuk er ook een toeristisch tripje van te maken en samen een leuk hotel te pakken. We hebben er een erg leuk weekend gehad dus ik zal hier nog een paar tips geven voor als je ook van plan bent te gaan. Vooral gericht op lekker eten, maar dat kun je daar dan ook goed doen. De toeristische trekpleisters vind je zelf wel 🙂

jongen met luchtbugs, istanbul

1. Leuk hotel Istanbul: Star hotel

We waren wat laat met het boeken van een hotel (3 dagen van te voren) dus er was niet veel keuze meer. Uiteindelijk een leuk hotel gevonden voor weinig geld: Star Hotel. Vooral qua locatie ideaal, vlakbij het Taksim plein wat vrij centraal ligt maar niet in het al te toeristische oude centrum Sultanahmet. Verder netjes, weinig tot geen lawaai van buiten, maar wel een kleine kamer. Echt leuke en meer spectaculaire hotels in Istanbul vind je onder andere hier, maar het is best lastig om in Istanbul een goed hotel te vinden dat nog enigszins betaalbaar is.

2. Bezoek de wijk Tünel voor een drankje

Ons hotel lag op loopafstand van de leuke wijk Tünel, waar je ’s avonds goed drankjes kunt drinken in de nauwe straatjes die vol met terrassen staan. We zagen hier ook Turkse paparazzi wat voor ons onbekende sterren achtervolgen met een grote camera. Erg leuk om koffie of thee te drinken was het barretje Lokal, aan het einde van de grote winkelstraat Istiklal.

3. Ga hier lunchen of dineren:

Ook op loopafstand was de straat Aksaru Yokhusu, waar heel veel leuke restaurantjes zitten. Prima plek om te lunchen of dineren. In de buurt zitten ook een paar goede patisseries die lekkere bakhlava verkopen.

4. Ga lekker wandelen langs de Bosporus

Geniet van alle vissers en andere mensen die proberen wat Liras bij te verdienen. Zo kwamen wij deze jongen tegen (foto onder) waar je voor een paar Liras met een luchtbuks op ballonnetjes mocht schieten. Hij ruilde zelf weer een schietbeurt voor een versgegrilde maiskolf.

5. Ga zeker lunchen of dineren bij visrestaurant Balikci Sabahattin in de wijk Sultanahmet.

Hoewel het niet echt meer onontdekt is, een pareltje is het wel! De verse vis wordt geweldig bereidt, en je begint met overheerlijke mezzes. Ook al regende het pijpenstelen toen wij er gingen lunchen (gelukkig konden we buiten ook overdekt zitten), de grill ging buiten gewoon aan. Als je van vis houdt niet overslaan!

Balikci Sabahattin fish - red pone

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *