Draagbare elektronica: 4 inspirerende voorbeelden

Twee jaar geleden kreeg ik een leuk cadeau van mijn inmiddels oud-collega’s: de t-qualizer. Op het eerste gezicht ziet het er niet bijzonder uit, maar in dit t-shirt zitten LED-lampjes verwerkt die op de maat van de muziek meebewegen. Doet het altijd goed op feestjes en festivals! Een nadeel van het shirt is wel dat er een kastje in zit waar batterijen in moeten, en de bekabeling onder het shirt is ook niet heel comfortabel te noemen.

De afgelopen jaren is de markt van ‘draagbare’ elektronica flink uitgebreid: er komen steeds meer inspirerende voorbeelden van hoe elektronica in kleding gebruikt kan worden, in dit artikel een willekeurige selectie:

1. The Hug shirt

Dit t-shirt van Cutecircuit bevat sensoren die je kunt activeren via Bluetooth. Het idee erachter is dat je geliefde je op deze manier een knuffel op afstand kan geven. Eigenlijk een soort Cybersex dus, maar dan vriendelijker :).

2. The GalaxyDress
Een ander bijzonder kledingstuk van Cutecircuit is de GalaxyDress, een jurk met niet minder dan 24.000(!) LED-lampjes erin verwerkt. Niet echt praktisch misschien, maar het ziet er wel bijzonder uit:


3. Het Data Logging t-shirt

Dit futuristisch ogende t-shirt van 3 studenten van de Northeastern University College of Engineering in Boston is speciaal ontwikkeld om sporters te helpen blessures te voorkomen. De sensoren op het shirt staan in verbinding met een computer zodat allerlei data kan worden opgeslagen over bewegingen die gemaakt worden. Op basis daarvan kunnen sporters zien of ze wellicht anders moeten bewegen.

Wie weet krijgen we straks ook shirts met ingebouwde hartslagmeters en sensoren die je precies vertellen welke route je hebt gelopen en hoe je lichaam daar op reageerde. Dat kan natuurlijk al via allerlei leuke iPhone applicaties (Nike+, of Runkeeper), maar nog fijner als het gewoon in je shirt verwerkt is.

4. Een verlichte handdruk

Lees hier hoe je zelf een paar handschoenen kunt maken die licht geven zodra je iemand de hand schudt. Leuk bijvoorbeeld om indruk te maken tijdens een sollicitatiegesprek. Hoewel het in dat geval natuurlijk wel een beetje vreemd is om handen te schudden met handschoenen aan…

(Foto’s en voorbeelden via: Talk2myshirt.com, Cutecircuit.com en fashionintech.com)

Hippas – editors’ closet

Een tijdje geleden kondigde ik hier al de nieuwe fashionwebsite www.hippas.nl aan, na een maand zijn er al heel veel gave items geplaatst en het is dan ook tijd voor een unieke actie!

Vanaf aanstaande maandag (9 november) kun je op Hippas namelijk unieke fashion items vinden die rechtstreeks uit de garderobe van Nederlandse editors van modebladen en -blogs komen. Gegarandeerd mooie vintage en designer spullen dus voor een zacht prijsje.

Houd www.hippas.nl in de gaten voor de laatste updates, bekijk hier alvast een voorproefje van de inzamelingsactie die pas geleden plaats vond:

www.hippas.nl gelanceerd, de plek voor hippe fashion

Zojuist is www.hippas.nl live gezet, een nieuwe website die vol staat met hippe (tweedehands) fashion. Ga snel kijken en oordeel zelf:

Hippas - de plek voor tweedehands fashion

Wat zeggen we zelf over Hippas:

Hippas is dé plek voor hippe fashion, waar je eenvoudig en voor een goede prijs unieke nieuwe of vintage items kunt bemachtigen van je favoriete merk of ontwerper. Of juist verkopen als je je hart aan een ander fashion item hebt verloren of iets gewoon niet meer draagt. Hippas is een uniek modeplatform, dat verder gaat dan de meeste shoppingsites; het brengt liefhebbers van fashion bij elkaar.

Update – Hier nog wat meer informatie uit het persbericht van vandaag:

Waarom Hippas.nl?
Een uitpuilende garderobe? Dolverliefd geworden op een paar gorgeous laarzen in een te klein maatje? Op zoek naar unieke items? Andere fashionable vrouwen inspireren en door fashion insiders geïnspireerd worden? Dag – en nacht online kunnen shoppen? Dan is Hippas the place to be!
 Hippas, is dan ook veel meer dan een doorsnee shoppingsite, het is een uniek modeplatform. Shop originele stuks bij andere modeliefhebbers, zoek naar unieke vintage items en laat je verleiden door de coolste accessoires. Het concept is heel eenvoudig. Maak een profiel aan, zet er goede foto’s van hetgeen jij wilt verkopen op en bepaal de vaste prijs die jij er voor verwacht. Het plaatsen van items op Hippas is bovendien helemaal gratis. Geen zin om te verkopen? Alleen shoppen kan ook!
Mede dankzij de toegankelijke overzichtelijke structuur van Hippas, is dit de ideale plek om online te shoppen. On top of it zullen ook Nederlandse up-and-coming designers met regelmaat hun collecties via Hippas te verkopen!

Hippas is een initiatief van Marktplaats.nl.

PS: Volg Hippas.nl ook op Hyves, Twitter en Facebook.