Indoor skydiven in Roosendaal

Gisteren in Roosendaal aan indoor Skydiven gedaan, echt een hele unieke ervaring! We waren met een vrij kleine groep een uur lang, waardoor we allemaal 3x anderhalve minuut in de tunnel mochten hangen. Met 250km per uur windsnelheid in je gezicht probeer je dan in balans te blijven, en dat is nog best lastig.

De windtunnel in Roosendaal is ongeveer 23 meter hoog, maar ook opgedeeld in 2 ruimtes (met netten). 12 windturbines zorgen voor de enorme windkracht waardoor je blijft zweven. Voor meer facts and figures kijk hier.

Hieronder een kort filmpje waar mijn eigen vliegkunsten te zien zijn, dit was de 2e poging:

Romeo and Juliët door het Nationale Ballet

Vanavond voor het eerst in mijn leven naar ballet geweest in de stadschouwburg in Utrecht: Romeo and Juliët, uitgevoerd door het nationale ballet.

Een bijzondere ervaring, in het begin deed het me denken aan van die tekenfilms met bombastische muziek er onder uit de beginjaren van Disney. Toch went het wel snel (net als een film als Dogville op een gegeven moment ook gewoon een film is) en zit je in het verhaal.

Voor degenen die het nog niet kennen (vrijwel niemand gok ik, maar toch) hier het verhaal even in het kort:

Dit ballet vertelt het verhaal van twee jonge mensen; Julia uit het heerszuchtige huis van de Capoletti en Romeo, de zoon uit het geslacht Montecchi. Julia’s vader wil dat zijn dochter trouwt met de rijke edelman Paris. Julia, die verliefd is op Romeo en in het geheim met hem is getrouwd, ziet in haar wanhoop maar één uitweg om aan dit huwelijk te ontkomen: zij drinkt een gifdrank die haar schijndood zal maken. Als Romeo zijn geliefde levenloos aantreft in de grafkelder berooft hij, overmand door verdriet, zichzelf van het leven. Julia, die bij het ontwaken zijn lichaam aan haar voeten vindt, volgt hem in de dood. (bron: het-nationale-ballet.nl)

Dit werd heel duidelijk uitgebeeld in maar liefst drie akten van elk ongeveer een uur,  wat mij betreft wel wat aan de lange kant. Na een paar doden die er een half uur over doen om echt te sterven aan de hand van allerlei laatste huppels en sprongen had ik dat wel gezien. Het mooiste van de voorstelling vond ik eigenlijk wel de muziek. Het Symfonia orkest speelde muziek van componist Prokofjev, ook te horen in dit filmpje.

Slaapstrandhuisje op het Nollestrand, goed idee!

Een paar weekendjes geleden hadden we even een onverwachts goede break: een weekendje in een strandhuisje (van de firma slaapstrandhuisje.nl) op het Nollestrand in Vlissingen. Via het werk van D. gewonnen door loting, dus lekker gratis :). Wel even een autotje gehuurd om er te komen want geen treinen in Zeeland deze weken. De nieuwe Ford Ka van Hertz was prima dus vrijdagmiddag vanuit Rotterdam zo op het strand.

Echt lekker hoor zo ’s ochtends wakker worden, deuren opengooien en van de zee genieten. De enorme olietankers die hun vaargeul dicht bij het strand hebben zijn ook spectaculair, prima om tot in de late uurtjes onder het genot van een drankje te bestuderen. Eten deden we in het complete keukentje (wat schoonmaakmiddelen e.d. waren wel handig geweest) en er zat ook een goede badkamer in het huisje. Zaterdagavond een overheerlijke op die dag gevangen ‘Tarbotine’ gegeten in restaurant Soif.

Vlissingen zelf vonden we eigenlijk niet zo bijzonder: echt ingericht op toeristen en niet zo idyllisch als we verwacht hadden. Beter gewoon lekker ’s ochtends een goed eind hardlopen op het strand en genieten van de zon.

Tips voor een lang weekend Londen: beste hotel en meer!

Wederom een kleine review met tips voor een bezochte stad alhier, dit keer is Londen de gelukkige. Vorige week een weekend Londen bezocht en dat beviel zeer goed! Per dag even kort de hoogte- en diepte punten op een rij:

Vrijdag: inchecken in het leukste hotel in Londen

’s ochtends om 5.00u op om op tijd op schiphol te zijn voor onze vlucht met Easyjet naar Londen Gatwick. Dit vliegveld ligt ten zuiden van Londen op een treinrit van +-45min. afstand. Dat is dus ongeveer net zo ver als het vliegen zelf, maar prima te doen! Vanaf Victoria station verder met de metro richting de opkomende wijk Shoreditch (metro: Old Street), alwaar we konden inchecken in het Hoxton Hotel. Echt een zeer prima hotel met nieuwe kamers, goed restaurant+lounge, overal gratis internet en humoristische bordjes. Voor mij was dit absoluut het leukste hotel in Londen waar ik tot nu toe geweest ben! Kijk hier voor veel meer leuke hotels in London.

’s avonds afgesproken met mijn nichtje die in Londen woont en werkt en een gezellige pub-avond gehad. In de city gaan mensen op vrijdagavond lekker borrelen zonder een echte maaltijd te eten, gecombineerd met het vroege opstaan lagen we er dus om 11u pm echt af. Gelukkig gaan alle pubs ook dicht tegen die tijd :).

Zaterdag in Londen: Shoreditch en Notting Hill

De volgende dag een goed ontbijt genuttigd bij een leuk tentje om de hoek van het hotel; The Bean. In Shoreditch barstte het gelukkig voor ons van de leuke kroegjes en restaurantjes, van ons hotel kregen we hiervoor ook een uitstekende kaart.Met een lekkere BLT in onze mik dus weer helemaal klaar voor de dag en lekker met de metro naar Notting Hill. Notting Hill is vooral toeristisch maar heeft wel veel mooie huizen en bijbehorende auto’s. Grote trekpleister is de markt op Portobello Road met allerhande ‘antiek’, boeken, etcetera. In de middag naar Covent Garden, bekend om de vele straatartiesten en gezellige sfeer. Dat klopte helemaal, wel jammer dat het overal te druk was om gezellig een drankje te kunnen drinken! In de buurt ook lekker een beetje geshopt en uiteindelijk toch bij de in Londen alom aanwezige koffieketen Caffè Nero neergestreken voor hot chocolate met een brownie, yummie!

Zondag in Londen: Southwark docks en Tate modern

Met het prachtige weer een lange wandeling gemaakt langs de Southwark Docks (wederom dank aan de 100% Londen gids!). Hier lekker gelopen langs de tower bridge, mooie gerestaureerde pakhuizen en via het design museum en de prachtige Southwark Cathedral langs de kade richting Tate modern voor een bezoekje. Tip: koop in deze buurt geen hotdog bij een van de vele rondrijdende auto’s: het zijn afzetters (eerst 6 pond vragen en bij het wisselgeld geven er snel 8 van maken).

Maandag: shoppen in Oxford street

Onze laatste dag alweer en tijd om nog even te shoppen + lunchen in Oxford street. Ik was vooral blij met de Wii-games die je in de Zavvi of HMV voor ongeveer de helft van de Nederlandse prijs kunt kopen! Ook dvd’s en boeken zijn in Engeland erg voordelig. Tip: Zavvi (voorheen Virgin megastore) heeft ook een goede online shop.

Blokarten in Wijk aan Zee, leuk!

Dit weekend een mooi afstudeercadeau van Rutger verzilverd: een middagje blokarten (ookwel strandzeilen genoemd) in Wijk aan Zee. Dit stond eigenlijk 2 jaar geleden al op het programma maar nu ging het toch echt gebeuren en waren Bob en Dennis er ook bij omdat zij nu ook klaar zijn.

Van te voren even een goede windcheck gedaan uiteraard, en de vooruitzichten waren met windkracht 6-7 uitstekend. Blokarten kan tussen windkracht 3 en 7, en uiteraard wilden we die 7 wel meemaken. Met windstoten tot ongeveer 80km per uur was het goed zeilen.

Een paar tips voor het blokarten:

1.) Neem een paar dunne maar stevige handschoenen mee! Doordat het touw nat is plakt er zand aan en dit kan nogal schuren bij harde windstoten. Dit resulteerde dan ook in een paar flinke brandwonden.. Ook haalde ik zelf mijn hele vinger open toen een handvat van het stuur schoot tijdens een scherpe bocht. Slechte beurt van Windshift om ons hiervoor niet even te waarschuwen. Maar ja: wie niet bloedt, doet het niet goed schijnt te gelden bij het blokarten heb ik wel eens iemand horen zeggen.

2.) Houd je knieën laag, met name als je een beetje lang bent knal je namelijk continue tegen de stangen aan de zijkant en die blauwe plekken doen lang zeer 🙂

3.) Voor een goede wheely maak je zoveel mogelijk snelheid voor je een bocht maakt en deze neem je vrij scherp. Door het touw zoveel mogelijk aan te trekken en strak te houden als je de bocht uitkomt trek je de kart op 2 wielen. Dit kun je een paar seconden doen, maar als je te lang vasthoudt of te hard doortrekt dan klap je uiteraard onderuit. Voor verdere skills verwijs ik je naar de comments waar mijn medekarters vast wel wat aanvullingen hebben. Check hier een filmpje van een mooie wheely:

4.) Wij hebben dus geblokart met de jongens van Windshift, ze doen vooral bedrijfsuitjes maar op zaterdag kun je ook met kleine groepen vrije uren inboeken. Tarief is €25 per uur, en een uur knallen is eigenlijk wel genoeg, of 2 uur met een pauze ertussen. Jammer is dat je vanwege wetgeving niet zomaar over het hele strand mag zeilen, je doet een grote acht op een stuk. Naarmate we langer bezig waren weken we hier uiteraard wel steeds meer vanaf 🙂