Leukste 10 iPhone apps van 2011

In 2009 plaatste ik hier een artikel met wat ik toen de leukste apps vond voor de iPhone, inmiddels is het alweer 2011 en heb ik een nieuwe iPhone dus vond ik het wel tijd voor een kleine update van het lijstje met leukste apps. Het zijn 10 apps geworden dit keer, weergegeven in willekeurige volgorde. De apps die ik in het andere artikel besprak laat ik dus nu achterwege, hoewel veel daarvan zeker nog in mijn top 10 van leukste en handigste apps staan! Wordfeud zal ik ook maar even overslaan, want die kent iedereen al wel inmiddels.. In 2012 wordt de “pocket pictionairy” app Drawsomething het helemaal: maak tekeningetjes en laat je vrienden raden wat het is. Geinig en verslavend! Download Drawsomething hier.

Willekeurig handige apps:

1. Accuweather: Ik vind de standaard weerapplicatie van iPhone niet bijzonder goed, en gebruik al jaren Accuweather (via een Firefox plugin ontdekt) als bron voor lokaal weer: is echt accuraat en heeft goede meerdaagse forecasts.

AccuWeather for iPhone - AccuWeather, Inc.

2. Sleeptalk: Heb je het idee dat je altijd loopt te brabbelen in je slaap, of ben je erg benieuwd waar je vriend/vriendin het eigenlijk altijd over heeft ’s nachts? Download dan NU deze app! Leg je telefoon naast je bed, en deze app neemt alleen op als het geluidsniveau hoog genoeg is. Zelf heb ik eerlijk gezegd vooral gehoest en luidruchtig omdraaien op kunnen nemen, maar als je een echte sleeptalker bent is deze app vast erg nuttig 🙂

Sleep Talk Recorder - MadInSweden

3. ING Bankieren: Eindelijk heeft ING ook een fatsoenlijke app om ook op je mobiel te kunnen bankieren, dat werd wel tijd. ABN app werkt ook goed, maar vind deze persoonlijk handiger!

ING Bankieren - ING

4. Nike + GPS: Ik gebruik al een tijd de Nike iPod app, maar heb nu ook net de Nike + GPS variant gedownload. Erg motiverend in voor tijdens het hardlopen, zowel voor beginners als gevorderden! Je hebt er uiteraard wel de de Nike+ sensor bij nodig. Leuke feature is dat je via Facebook kunt laten weten dat je aan het trainen bent, je vrienden kunnen je dan realtime aanmoedigen (je krijgt audio-feedback tijdens het rennen als iemand dat doet via Facebook). +1 voor deze feature!

Nike+ GPS - Nike, Inc.

;

Zakelijk:

5. Mailchimp app: Ik zie steeds meer bedrijven die Mailchimp gebruiken voor de verzending van nieuwsbrieven en andere e-mails, en terecht want het is een superhandige tool. Ook de iPhone app van Mailchimp is erg praktisch, met deze app heb je al je statistieken van je laatste e-mail campagne bij de hand!

MailChimp - The Rocket Science Group LLC

;

Beeld en foto:

6. Instagram: Als je instagram nog niet kent: het is een app (en eigenlijk ook een sociaal netwerk) waarmee je gemakkelijk mooie ouderwetse filters legt over foto’s die je maakt. Ik had eerst Hipstamatic, maar Instram is een stuk makkelijker en je ziet dus ook alle mooie retro-kiekjes van je vrienden. Delen van foto’s via alle andere social netwerken gaat extreem simpel. Leuke app voor je dagelijkse portie verstrooiing!

Instagram - Burbn, Inc.

7. Loopcam: Maak hiermee je eigen GIF-loops op zeer eenvoudige wijze, en plaats ze op Loopcam. Erg leuk!

Loopcam - Loopcam

8. Society6: Ontdekt via mijn vrouw, een mooie app met dagelijks 100 fantastische wallpapers die je zo als achtergrond op je iPhone kunt gebruiken. Zie ook de website society6.com waar je mooie iPhone en iPad hoesjes kunt bestellen van deze kunstwerken.

Society6 Daily Art Wallpapers and Backgrounds - Society6

;

Muziek en geluid:

9. Soundrop: Erg leuk, muziek maken door allerlei lijnen te trekken zodat de druppels steeds anders vallen. Gewoon uitproberen!

Soundrop - Develoe LLC

10. 3D Audio Illusions: Kreeg deze afgelopen week getipt van een collega, hele gave experience met oordoppen in! Je wordt virtueel geknipt en geschoren, en het klinkt echt levensecht!

3D Audio Illusions - Yegor Trukhin

Zo dat was ‘m weer, aanvullingen lees ik heel graag via de comments: welke apps MOETEN nu gedownload worden omdat ze zo tof/leuk/handig zijn?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *