Mack Johansson: muziek uit Zweden om je vingers bij af te likken

Mack Johansson (foto: Allehanda.se)Dit jaar geen zomerhit voorspellingen (dat was overduidelijk Ai Se Eu Te Pego van Michel Teló), maar Mack Johansson: een artiest die we per ongeluk live zagen optreden deze zomer tijdens een vakantie in Zweden (ja ik ben fan, zie ook deze tips voor Stockholm). Inmiddels is dit al de 3e Scandinavische artiest die ik per ongeluk heb zien optreden en die per ongeluk ook nog eens erg goed is, kan haast geen toeval meer zijn! (Zie ook WhomadeWho -die dit jaar op Lowlands staan!- en Tingsek)

We gingen in het mini-plaatsje Blankaholma even iets eten bij de plaatselijke Kro, en zaten toen ineens bij een optreden voor +-30 mensen van Mack Johansson en zijn band.

Het lokaal was zo klein dat een van de bandleden niet eens op het podium kon zitten, maar ergens in het publiek zat met gitaar en keyboard. Ik kende Mack niet, maar las net dat zelfs grootheden als Tom Waits en Ryan Adams al lovende woorden over hem spraken (in deze uitstekende recensie van het fantastische album New Sweden).

==>; Spotify playlist met al zijn nummers: Mack Johansson

;

Ik ben in ieder geval fan, en voorspel bij deze dat hij vast volgend jaar op Lowlands staat (of in ieder geval in Tivoli of Paradiso te bewonderen is). Bekijk ook hoe de band een fijne cover van Bob Dylan’s All Along the Watchtower uitvoert op de Zweedse televisie:

Een reactie op “Mack Johansson: muziek uit Zweden om je vingers bij af te likken

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *