Visions of Confinement in IVAM Valencia

Nog een post over Valencia alhier, deze keer een filmpje van een van de mooiste (zoniet bizarste) tentoonstellingen die ik de laatste tijd zag. Tijdens de meeste citytrips bezoeken we wel een museum, deze keer was dat het Valenciaanse museum voor moderne kunsten: IVAM. De tentoonstellingen die er waren toen wij het bezochten (juni 2009) stonden allemaal in het teken vam grenzen: FRONTIERS.

De meest bijzondere vond ik ‘Visions of Confinement’, een tentoonstelling van een groep kunstenaars onder de artistieke leiding van Robert Wilson. Via een hele donkere gang met duistere stemmen kom je terecht in een zaal met een explosie van kunst waar je langs, onderdoor en zelfs overheen loopt. Niet voor iedereen weggelegd denk ik, maar wel een unieke ervaring. Oordeel zelf:

Frontiers in IVAM Valencia from mattoquai on Vimeo.

Barcelona in mei, was weer een leuke trip!

update: Omdat ik vaak vragen krijg van mensen of ik ook goede tips heb voor hotels, restaurants en andere dingen in Barcelona heb ik nu een artikel geschreven met tips over alle leuke wijken en buurten, lees het artikel hier!

————————-

Het wordt al bijna een traditie, dit jaar weer lekker een weekje in Barcelona geweest! Geen supermooi weer deze keer -in tegenstelling tot het weer in Nederland-, maar dat is in deze stad niet zo’n probleem. Weer lekker genoten van de menu’s del día in de middag en tapas + copas in de avond. Jammer genoeg dit keer geen wedstrijd van de plaatselijke fc, we waren net te laat voor kaarten en bij het stadion was het megadruk.

Heb ook mijn Spaans weer even goed kunnen opfrissen, aangezien ik als een soort reisleider fungeerde voor mijn reisgenoten. Erg leuk om te doen! Was ook wel nodig om spaans te spreken, hadden een appartementje geboekt via www.pisobarcelona.com, wat een 100% Spaans bedrijfje is… dit betekende ook onduidelijkheid en vertraging bij het ‘inchecken’, maar uiteindelijk kwam dat allemaal helemaal in orde. Dit keer geslapen in een superappartement van 130m2 aan de Ramblas voor zeer weinig geld -omdat het appartement dat we eigenlijk hadden geboekt niet beschikbaar was-.