Spotify nu echt in Nederland, zonder trucs

In augustus vorig jaar schreef ik hier een artikel over muziekdienst Spotify, met daarin een workaround om naar Spotify te kunnen luisteren in Nederland. De dienst van het van oorsprong Zweedse bedrijf was namelijk niet in Nederland te gebruiken, maar daar komt binnenkort verandering in. Spotify heeft namelijk onlangs aangekondigd dat de dienst vanaf 18 mei ook gewoon in Nederland beschikbaar zal zijn!

Dat Spotify al langer echt populair is in Nederland blijkt wat mij betreft al uit het enorme aantal mensen dat mijn artikel met workaround las. Alleen al op een klein weblog als deze kreeg het artikel al meer dan 10.000 pageviews, heeft het een bouncerate van 0,1% en een gemiddelde bezoektijd van langer dan 1 minuut. Ik denk dat heel wat mensen in Nederland hebben lopen prutsen met proxy’s. ๐Ÿ™‚

Oh ja: Spotify is dus een ‘streaming’ muziekdienst waar je gratis (met reclame tussendoor) onbeperkt muziek kunt zoeken en luisteren. Voor een vast bedrag per maand kun je zonder reclame van je favoriete muziek genieten. Wat ik vooral fijn vind aan Spotify is dat het supereasy is in gebruik. Met name het vinden van nieuwe muziek en het aanmaken en delen van playlists werkt geweldig. Echt een goed alternatief voor liedjes kopen per nummer wat mij betreft, zeker in combinatie met de Spotify iPhone app.

Update: win een Spotify invite!

Inmiddels heb ik een Spotify Premium account (zonder reclame, ook streamen via de Spotify iPhone app), en heb daarom 2 gratis invites weg te geven! Met een Spotify Invite kun je Spotify onbeperkt gratis gebruiken, zonder het streaming limiet van 20 uur per maand. Ook heb je toegang tot Spotify Radio.

Wat te doen om die Invite te krijgen?
Simpel: deel in de comments je favoriete Spotify playlist en zeg erbij waarom dit volgens jou de beste playlist is! De beste inzenders krijgen een Spotify invite toegestuurd.

10 reacties op “Spotify nu echt in Nederland, zonder trucs

  • Mattoquai schreef:

   Roelie, door jouw goudeerlijke motivatie en dito playlist ben je de winnaar van de laatste Spotify uitnodiging geworden. Vind die fijne invite in je inbox, voor onbeperkt luisterplezier!

  • Roelie schreef:

   Prijs de Heer! Mattoquai, mijn dank is groot!

   Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om mijn familie te bedanken. Ik heb mijn gehele muzikaliteit aan hen te danken. En tevens grijp ik meteen de kans om een lange neus naar Bas te maken, die via omwegen de invite probeerde binnen te slepen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *