Stadstuinieren 2.0: tuinenbalkon.nl

Sinds ongeveer 2 maanden run ik samen met een oud-collega een website over tuinieren in de stad, op balkon of in je tuintje:tuinenbalkon.nl. Het is een website gericht op mensen met een stadstuin, geveltuin, balkon of dakterras. Buitenruimtes met weinig vierkante meters, waar vaak met de juiste ingredienten iets heel leuks van valt te maken!

Zelf heb ik een stadstuintje in Utrecht, Olaf een dakterras in Amsterdam, al pratende met collega’s en vrienden viel het ons op dat in onze sociale kring heel veel mensen alleen een kleine buitenruimte hebben en vaak niet precies weten hoe daar echt iets moois van te maken. Ik ben bezig om mijn (nu nog grondbak) volgend jaar om te toveren naar een prachtige stadstuin, en blog nu over de dingen die ik tegen kom die me inspireren om het supermooi te maken.

Op tuinenbalkon.nl geven we vooral praktische tips voor welke planten leuk zijn op je balkon gelegen op het zuiden, leggen we uit hoe je een geveltuin aanlegt met subsidie, wanneer je het beste je aardbeien kunt verstekken en schrijven we over leuke gadgets voor in je tuin of voor op je balkon. Als een van ons op reis is wordt er uiteraard ook gelet op de omgeving, zo ontdekten een enorme stadsmoestuin in Berlijn en schreven we over een mooie verticale tuin in Kopenhagen.

Blijkbaar is ons enthousiasme over stadstuinieren aanstekelijk, in korte tijd hebben we met het blog alweer meer dan 100 bezoekers per dag. Best prima, hier op Mattoquai haal ik dat in goede maanden wel (met soms uitschieters), maar dit blog bestaat dan ook al wel sinds 2003.. We blijven dus lekker doorbloggen voorlopig, en hebben ook leuke ideeën voor een volgende fase van de website (als we nog iets groter zijn :)). Ik zal om die reden wel iets minder hier bloggen, maar als ik het niet kan laten dump ik hier uiteraard ook nog steeds wel eens mijn gedachten over onderwerpen (die niet per se met tuinieren te maken hebben).

Benieuwd naar jullie ideeen en feedback over het tuinenbalkon blog, zijn er nog dingen die missen op tuinenbalkon.nl, over welke onderwerpen zou jij graag willen lezen? Je kunt ons per e-mail bereiken op “info at tuinenbalkon.nl” of via ons contactformulier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *