Tips weekendje madrid: Chueca hotel en meer

Alweer een weekendje weg geweest, deze keer hier tips weekendje Madrid. Het gaat goed met de grootstedelijke uitstapjes van mij dit jaar, na Stockholm en Berlijn nu 3 daagjes naar Madrid geweest. Even checken of mijn Spaans het nog deed en of deze stad nu echt net zo mooi is als Barcelona :). Lees in dit artikel een kort verslag met hoogtepunten en wat tips voor een leuk hotel in Madrid en bezienswaardigheden.

Dat Madrid een mooie stad is lijdt geen twijfel, ik denk in veel gevallen nog wel mooier dan Barcelona. Tenminste, dan vooral de oude binnenstad die gebouwd is op heuvels en de werkelijk koninklijk aandoende gebouwen. Barcelona is dan ook meer een echte kosmopolitische hoofdstad, terwijl Madrid meer het echte traditionele Spanje vertegenwoordigt.

Mijn weekendje bestond vooral uit door de stad lopen, lekker eten en goed op stap gaan. Door al deze activiteiten zelfs voor het eerst in mijn leven een WK-wedstrijd van het Nederlands elftal gemist!! Gelukkig maakten de sappig geschreven Spaanse sportkranten de volgende dag veel goed. Vooral aan te raden is ‘La Marca’. Ook mooi om te zien dat ze daar ongeveer 24u per dag een voetbalprogramma a la Studio Voetbal uitzenden, heerlijk geouwehoer om bij te komen na een nachtje stappen. Dat stappen bestond uit het bezoeken van een verjaardag in een relaxte villa ergens buiten de stad, waarna we tot +-8.00u ’s ochtends in Madrid zijn geweest in allerlei leuke tentjes. Echt Spaans, want volgens mij was ik de enige ‘guiri’.

Mijn verblijf in Madrid was in een goedkoop maar degelijk hotel midden in de bruisende wijk Chueca: hostal Nuria. Dit bleek een van de hipste wijken van Madrid te zijn, met allerlei toffe winkels, barretjes en restaurants en veel celebrities. Check vooral ‘calle del Libertat’ voor goede koffie en lekker eten, calle Fuencarral voor de betere winkels. Het deed me denken aan Prenzlauer Berg in Berlijn (zie mijn eerdere verslag). Chueca is ook het epicentrum van de gay en lesbian scene in Madrid, wat excentrieke taferelen oplevert zoals 4 dansende ‘vrouwen’ met cup dubbel F die in een Jeep door de straten tourden. Verder ligt Chueca echt in het hart van Madrid wat het dus tot de ideale uitvalsbasis maakt voor als je lopend de stad wilt bekijken. Kijk hier voor meer hotels in Chueca.

2 reacties op “Tips weekendje madrid: Chueca hotel en meer

  1. Mattoquai schreef:

    Ik ben op de heenweg gevlogen met Vueling, op de terugweg met Transavia. Moet zeggen dat het Spaanse Vueling me dit keer beter beviel: goede gedetailleerde reisinformatie (met e-mail herinnering een dag van te voren) en een fijn gratis krantje aan boord :).
    Bij Transavia wist ik niet eens bij welke terminal ik moest zijn, wat in Madrid in reiskilometers nogal kan uitmaken (Ter info: Terminal 4 is nieuw en ligt 5km van de metrohalte op het vliegveld). Alles inclusief was ik overigens zo’n 120 euro kwijt voor de heen- en terugvucht samen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *