Uitchecken, dat zou ook handig zijn..

Dat inchecken het woord van 2010 zou worden stond wat mij betreft al eerder vast, maar ik merk dat uitchecken nog niet zo soepel gaat. Regelmatig kom ik er weer achter dat ik weer eens vergeten ben uit te checken uit de metro of tram..

Resultaat: weg 4 euro. Ik heb het ook al wel eens zo bont gemaakt om op een avond op deze manier 10 euro aan mijn OV-chipkaart te besteden, was een leuke taxi-rit geweest. Nu kun je denken, dat is gewoon dom van je.

Klopt, dat is het ook.

Maar, ik wijt het ook aan een ander fenomeen: Foursquare. Ik gebruik deze dienst vrijwel dagelijks, en check vrolijk in op allerlei plaatsen (wat het is waarom dat nou leuk is lees je hier). Maar..bij Foursquare hoef je nooit uit te checken! Eigenlijk is dat ook best gek, want je geeft aan waar je bent maar hoeft niet te zeggen dat je er niet meer bent. Nu kun je natuurlijk steeds weer opnieuw inchecken op nieuwe plaatsen (want je bent immers nooit nergens, toch?), maar ik heb weinig zin om te laten weten dat ik even een rondje buiten loop of op de wc zit.

Uitchecken, het woord van 2011 dus alvast?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *