Hausmagger op de parade met dicht- en sloopwerk

Gisteren een avondje parade gedaan hier in Utrecht, waar we zomaar ineens ‘ Rembo’ Ted Wesselo met een pruik op een liedje zagen zingen. Dit bleek de aankondiging te zijn van het half uur durende dicht en sloopwerk van Hausmagger, daar moesten we dus even naartoe! De fijne surfsound van Ed Sewerratti bleek goed samen te gaan met de heerlijk Rotterdamse teksten van Ted. Liedjes als ‘ De stad is van ons’  en ‘ Dag als Vandaag’  kwamen bij het publiek in ieder geval heel goed aan, zeker in combinatie met wat lekkere flauwe grappen en goede gedichten. Gaat dat zien!

Hier een leuk clippie van ze:

Silje Nergaard, een Noorse engel in tivoli

Afgelopen donderdag naar een fantastisch optreden geweest van de Noorse zangeres Silje Nergaard in Tivoli. Absolute hoogtepunten van het concert waren pianist Helge Lien en zijn briljante solo’s, de echt leuke verhalen van Silje tussen de nummers door en het feit dat het optreden meer dan twee uur duurde. Hulde!
Het slot was dan ook zeer verdiend (en dit 3x dankzij de 2 toegiften):

PS: Voor een uitgebreidere recensie kijk bij mijn nieuwe concurrent Sol.e 🙂

Rellen in Utrecht, verslag vanuit Ondiep

ME

Denk je even rustig op verjaardagsvisite te gaan, kom je midden in een brandhaard van rellen terecht..

Vanavond in de wijk Ondiep (mijn eigen buurtje) was het zeer onrustig, vanwege een schietincident gisteravond. Daarbij schoot een politieagent een buurtbewoner dood na mogelijke dreiging.
Nu liepen wij dus vanavond nietsvermoedend over de Royaards van den Hamkade richting Ferdi die vlakbij de Thorbeckelaan woont, waar het incident had plaatsgevonden. Van alle kanten kwamen ME-busjes langs en ook een brandweerwagen, we besloten om maar niet richting de menigte van -op dat moment- enkele tientallen rennende mensen te lopen…
Van buurtbewoners hoorden we dat er een gebouw in brand stond bij de Plantage (plein met winkels), dit bleek het buurtcentrum en voormalig politiebureau te zijn.

Vervolgens maar een omweg geprobeerd, niet wetende dat we nu juist in een doolhof van straatjes terechtkwamen in de buurt. Daar hadden zich overal ongeruste buurtbewoners verzameld op straat, maar ook mensen met bakstenen in hun hand. Ook waren er op diverse plaatsen brandjes op straat. Toch nog maar even rustig doorgezocht en gelukkig vonden we Ferdi’s huis uiteindelijk, leek ons veiliger dan weer naar huis lopen. Daar tot een uur of 23.00 gezeten en met een grote omweg weer naar huis, overal nog wel politie en ME op straat maar gelukkig wel wat rustiger.

Eenmaal thuis even kijken wat er op het nieuws te zien was: Er bleken ongeveer 400 man op straat stenen te hebben gegooid naar de politie, ook sneuvelden er enkele ruiten van woningen en zijn er auto’s vernield. Gelukkig dus net de goede kant langs gelopen.. Op skoeps.nl verrassend genoeg (nog) niets te vinden, gemiste kans voor in Utrecht wonende reporters 😉