Mack Johansson: muziek uit Zweden om je vingers bij af te likken

Mack Johansson (foto: Allehanda.se)Dit jaar geen zomerhit voorspellingen (dat was overduidelijk Ai Se Eu Te Pego van Michel Teló), maar Mack Johansson: een artiest die we per ongeluk live zagen optreden deze zomer tijdens een vakantie in Zweden (ja ik ben fan, zie ook deze tips voor Stockholm). Inmiddels is dit al de 3e Scandinavische artiest die ik per ongeluk heb zien optreden en die per ongeluk ook nog eens erg goed is, kan haast geen toeval meer zijn! (Zie ook WhomadeWho -die dit jaar op Lowlands staan!- en Tingsek)

We gingen in het mini-plaatsje Blankaholma even iets eten bij de plaatselijke Kro, en zaten toen ineens bij een optreden voor +-30 mensen van Mack Johansson en zijn band.

…Lees verder

Zomerhit 2010 van Yolanda be cool?

We no speak Americano van Yolanda be cool zou zomaar eens de zomerhit van 2010 gaan worden. Na een goede voorspelling in 2008 (Vanessa da mata en Ben Harper met Boa Sorte) is het een kleine traditie geworden om hier een blogje aan te wijden, daarom wederom een paar liedjes die wat mij betreft lekker zijn als soundtrack voor de zomer, vul vooral aan via de comments!

Yolanda be cool – We no speak Americano

Deadmau5 feat. Rob Wire – Ghosts N Stuff

Stromae – Alors on Danse (al langer een hit, maar toch)

Update: van meerdere kanten ook getipt over het nummer “Cooler As Ekke” van Zuid-Afrikaan Jack Parow (zie hieronder). De man komt ook op Lowlands dit jaar dus ga het live controleren :). Mocht je het Zuid-Afrikaans niet beheren bekijk dan hier de lyrics.

De zomerhit van 2009: Rap das armas

Dan nu mijn best guess voor de zomerhit van 2009: Cidinho & Doca, met ‘Rap das Armas’.


Het nummer is de soundtrack van de indrukwekkende film Tropa de Elite (waarvan ik vorig jaar toevallig ook op de Nederlandse premiere was). Eigenlijk dus helemaal geen nieuw nummer, maar het wordt nu al veel op de radio gedraaid en baile funk is gewoon zeer goed voor op de dansvloer.

Ok ik geef het toe, het is nog een beetje vroeg om nu al de zomerhit van 2009 te voorspellen misschien. Maar, toen ik het hier in november 2007 over de zomerhit van 2008 had zat ik er ook niet ver naast :). Het nummer Boa Sorte van Vanessa da Mata en Ben Harper is niet dé hit van de zomer van 2008 geworden, maar wel een veelgedraaide plaat op de radio. De suggestie die toen in een van de reacties werd gegeven is ook een heel eind gekomen: Kid Rock met All Summer long.

Betere suggesties uiteraard weer welkom in de reacties!

-edit-
Inmiddels zijn er op radio, tv en internet al veel meer voorspellingen gedaan over de zomerhit van 2009. De beste kanshebber tot nu toe vind ik het nummer ‘I know you want me’ van Pitbull, fijne zomer allemaal!